KMR 5643 bewerkt
nick marsman

Nederlands Kampioen op de 3000m steeplechase

Nick Marsman werd geboren op 21 december 1997 in Ommen. Vanaf zijn 13e jaar is hij serieus gaan hardlopen. Dit deed Nick bij ACO van Elderen, de atletiekvereniging in Ommen. Als snel bleek dat hij talent had voor deze tak van sport. 

Via de jeugdgroep werd hij opgemerkt door de plaatselijke trainer en werd hij uitgenodigd om bij de selectie te komen trainen. Met zijn 13 jaar was hij veruit de jongste in de selectie en met trots laat hij een lijstje zien met pr-tijden waaruit blijkt dat hij elk jaar sneller wordt. Nick loopt in deze periode veel regionale weg wedstijden tot maximaal 5 km. Na verloop van tijd gaat hij ook baanwedstrijden lopen en als junior loopt hij in 2014 zijn eerste NK-indoor en outdoor. Met als hoogtepunt in 2015 een zilver op de 1500 meter NK-indoor.

Daarna volgt de stap naar de senioren. De verwachtingen zijn hoog, maar toch moet Nick serieus aan de bak om mee te kunnen dingen naar de prijzen. Maar hard trainen en discipline loont. Nick breekt in 2019 door bij de senioren door op de korte cross en weet hij meerdere podia en overwinningen op zijn naam te schrijven. Daarna volgde een bronzen medaille op de 800 meter indoor. Met deze tijd kwam Nick helaas 0,42 sec. te kort om deel te nemen aan het EK indoor.

Een week later weet Nick de titel te pakken op het NK korte cross. Nick wordt opgemerkt door diverse coaches en gaat o.a. op gesprek bij Papendal, maar kiest uiteindelijk voor Team4Mijl in Groningen. De eerste twee jaar bij Team4Mijl wordt helaas gekenmerkt door blessures. In 2022 en 2023 wordt Nick wederom Nederlands Kampioen op de korte cross.

In deze periode focust Nick zich steeds meer op de steeplechase waarmee hij in 2023 zijn debuut met oranje maakt door deel te nemen aan het EK landenteams in Polen. Hetzelfde jaar werd Nick ook Nederlands Kampioen op de 3000m steeplechase.

Nick heeft sinds kort een samenwerking met Insolution. Dit houdt in dat ze Nick ondersteunen met zijn carrière door hem de beste zolen aan te meten die hem helpen zijn prestaties te verbeteren. Samen met Nick gaan we voor het hoogst haalbare.